Zažívací potíže

Dobrý den, vážená paní doktorko/vážený pane doktore, píšu Vám kvůli svým zdravotním problémům - a se zažívacím traktem. Je tomu rok, co mi poprvé nastali mé zdravotní problémy a to bolesti v pravé dolní polovině břicha, měl jsem také průjmy a celkově jsem se necítil dobře, takže jsem navštívil chirurgii v přilehlé oblasti mého bydliště. Bylo mi provedeno UZ břicha, přičemž mi nikdo nio nezjistil. Poté až do října bylo vše zase v pořádku, až na jedno říjnové odpoledne, kdy mě začlo opět bolet břicho opět na stejném místě. Bolesti ovšem byli daleko větší, nic mě nebavilo jiného než jen ležet a spát. Občas jsem i zvracel a měl jsem zvýšené teploty. Tentokrat to nebyli jednodenní bolesti ale trvaly dny. Šel jsem s tím opět k doktorovy, který mě odeslal na kontrolní gastroskopii a kolonoskopii.gatsroskopie dopadla dobře - tedy bez žádného nálezu. Kolonoskopii mi neudělali, protože mě vodička dostatečně nevyprázdnila a v ordinaci jsem se málem složil. tak mi v nemocnici řekli at mi doktor necha udělat CT ale to mi bohužel nechtěl udělat. na pár dní se mi udělalo dobře, tak jsem zača opět chodit do školy, jenže během 3dnů se mi to vrátilo, tak jsem musel zůstat doma.Když jsem šel opět k lékaři, pomyslel si jestli náhodou netrpím psychosomatickým onemocněním, tak mě odeslal na psychiatriké vyšetření. To ovšem nepotvrdilo, že bych trpěl nějakym onemocněním zpusobené nervama.tak jsem zkusil štěstí jinde - navštívil jsem jinou nemocnici, kde mě osobně pan primář tamnější chcirurgické ambulance potvrdil, co jsem si myslel - že se jedná o slepé střevo, které mi muj obvodní lékař odvracel. Pán primář mě UZ břicha a řekl mi že klinický nález odpovidá chronické apendicitidě a hned mě objednal na laparoskopii, na kterou jsem šel hned po 14dnech.Ihned jsem cítil, že mi je daleko lépe. Nyní jsem skoro pul roku po té laparoskopii ale bohužel po tom co se mi po te laparoskopii vratila pravidelná stolice, mam s ní opět problémy.poslední dobou pokud mohu jit mam průjmy jindy zase několikadení zácpy a trpím nafouknutím břicha nadýmáním plynatostí a říháním. když jsem byl u svého lékaře moc mi neporadil, jen mi přdepsal espumisan a jinak mi řekl, že to nadýmaní může zpusobovat i ovoce nebo zelenina ale nic víc mi neřekl,co bych měl zkusit jíst nebo nejíst.Jim jablka, který mě předtím nepomáhali jim jogurty ovoce i zeleninu piju dostatečně a přesto mívám pořad tyhle problémy.Proto se na Vás obracím s radou o pomoc co mam jíst nebo nejíst, popřípadě kam zajít na jaká vyšetření ale pokud možno bez lékařského doporučení od obvodního lékaře protože, ten mi řekl že to všechno mám z psychiky přitom ten slepak z psychiky nebyl.A krom plynatostí a výše uvedených obtíží jsem nalezl ve stolici červenou čertvou krev. kolikrat cítím bolesti v pravém podžebří a v oblasti pupku a občas někdy i zvracim ale krev ve zvratcích jsem nenašel.Jinak pro jistotu tu napíšu rodinou anamnézu a to že mi tatínek umřel na rakovinu slinivky břišní. Věřím, že mi brzy odepíšete a předem děkuji za vaši odpověď S přáním hezkého dne Josef Rousek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krev ve stolici je jednoznačným důvodem k provedení kolonoskopie. Žádanku by vám na ni mohl vydat i chirurg či se můžete zkusit přímo domluvit na pracovišti, kdy před časem z technických důvodů kolonoskopie neproběhla.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x