Zažívací potíže při morbus bechěrev

Dobrý den trpím bechtěrevem a chtěla bych se zeptat, zda je možné, že by s touto nemocí byly spojeny i zažívací potíže (cca měsíc sem neměla pevnou stolici, někdy mám vyloženě křeče ve střevech a trpím nadýmáním). Asi to není způsobeno prášky proti zánětu, protože tyto potíže mívám i když si prášek třeba 2 - 3 dny nevezmu. Předem velmi děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Doporučuji probrat s Vaším lékařem.Spojitost s chorobou je opravdu málo pravděpodobná. Léky, které užíváte však působí problémy v oblasti zažívacího traktu velmi často. Někdy docela závažné. Proto lékaři docela pravdilně v situaci,kdy jse třeba užívat tyto léky dlouhodobě, docela prvidelně, byť třeba ne denně doporučují a předepisují i léky na ochranu žaludku a GIT. Ve vašem případě bude nutno zvážit po vyšetření a rozboru symptomů i vyšetření právě právě zažívacího traktu. Pokud je již poškozen, pak preventivní užívání léků nestačí, je třeba vyšetřit a pak teprve léčit konkrétně.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: