Zažívání

Dobrý den. Je mi 19 let a vážím cca 88 kilo. Mám ale problém se zažíváním. Už alespoň dva roky, možná i déle chodím na záchod přibližně jednou za 2-3 dny. Pokud jdu častěji, je to vždy průjem. Oproti ostatním jím mnohem méně a přesto mám nadváhu. Myslím si, že toto špatné zažívání je toho jednou z hlavních příčin. Můžete mi říct jestli to tak je? Případně co s tím (activií se nechci cpat po zbytek života;)). Po projímadlu se mi příliš sahat nechce, ale pokud nezbyde jiná možnost tak se nedá nic dělat. Prosím poraďte. Díky moc P.S. pokud možno na e-mail

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže by jistě měl slyšet váš obvodní lékař, který provede základní vyšetření vašeho zdravotního stavu a když uzná za vhodné, naordinuje slabé projímadlo. Podle mého názoru ale frekcence stolice 2-3dny není nic neobvyklého, zato průjem by měl určitě nějak lékař vyšetřit - jeho frekvenci / to znamená počet stolic za den/, zda není infekční, jestli se zlepšuje po lécích a podobně. Lékař vám potom poradí i se skladbou stravy a jistě by pro lepší vyprazdnování bylo dobré i přidat pohybovou aktivitu, která podporuje pohyb střev. Pokud by návštěva u obvodního lékaře neměla úspěch, je jistě namístě prokonzultovat vaše potíže později s odborníkem a tím je lékař z oboru gastroenterologie. PS. ještě mne napadá, i activie může u citlivějších jedinců vyvolat průjem, můžete mít skrytou alergii na kravské mléko. Zkuste ji vynechat a změnit skladbu stravy. S tím vám jistě poradí lékař. Přeji hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Příznaky spojené s Crohnovou chorobou ovlivňuje také menstruační cyklus
Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Články: Roztroušená skleróza: s psychoterapií se žije lépe
Léčba roztroušené sklerózy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Články: Otěhotnění po antikoncepci může i nemusí být problém
Patříte mezi ženy, které...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: