Zdravotni obtize - uz nevim na koho se obratit!

Dobry den. Je mi 39 let, jsem policista uz skoro 18 let. Uz od prosince bojuji s akutnimi stavy me nemoci. Zatim mi zadny lekar neporadil. Postupne zhorsovani zdr. stavu sleduji jiz delsi dobu. Nejdrive to zacalo mensimi bolestmi zad tesne lod lopatkami. Pak se zacaly vyskytovat i mesic trvajici bolesti hlavy a mravenceni v rukou. Vzdy tak 1 - 2x za rok. Do toho caste zanety prudusek. Tyhle problemy trvaly nekolik let. Asi pred 2 lety mi predepsal lekar prasky na cholesterol. Po cca. 5ti dnech mne zacalo bolet bricho, tak jsem prasky vysadil. Od te doby si myslim, ze mam zaludecni nebo strevni obtize, bolesti v oblasti bricha, nadymavost, svetlejsi stolice. Po 2 mesicich od vysazeni prasku na cholesterol mne zacala bolet skoro cela zada, myslim ze doslo k celkovemu ztuhnuti svalstva, mozna slach nebo vazu?? Hlasite loupani v pateri, v loktech, zapesti, kolenou apod. Vysetreni na revmatologii, neurologii pry negativni. Pak opet na chvili klid. Od prosince vsak permanentni problemy. Ztuhnuti a bolest zad, ramena, krcni pater, v oblasti hrudniku, mezi lopatkami a i v bederni oblasti. Opet krupani a loupani, podle mne blokace. Pri cvicich na odblokovani zretelne loupani. Do toho od prosince nespavost, unava, navaly horkosti, bolesti hlavy a hlavne neustale stavy, jako pri silne chripce. Bolesti a tlak za ocima, unavene oci. Uz nevim, jak dale. Je potreba uvest, ze lecim jatra, ackoliv jsem skoro abstinent. V prosinci vsak pri zhorseni jsem mel jatra dobra. Snazim se jiz od zatri kvalitne a zdrave jist, sportuji. Do toho mi pred 2 mesici nasli cysty na ledvinach ??? . Jsem alergik, nekurak. Dale mi zjistili vyssi hladinu kyseliny mocove? Ale priznaky dny jsem nemel ( bolest palce apod.) . Beru milurit a mineraly a vitaminy. Me stavy jsou hrozne, opravdu se citim nemocne. Rehabilitace na bolesti zad nepomohly. Jsem bez energie, bez motivace vubec neco delat. Neustale citim bolesti svalu, horkost, bolest hlavy, neprijemne pocity. Mel jsem pred rokem boreliozu, ale opakovane vysledky pred 3 mesici negativni. Dekuji predem za vas cas a pomoc. Zdenek N.

Odpověď odborníka:

Léky na cholesterol i na vysokou hladinu kyseliny močové potřebují kontrolovat v pravidelných intervalech, nekčastěji to bývá po 3 měsících. Těchto léků je celá řada, proto není problém při nesnášenlivosti vybrat jiný. Vždy ovšem jako první krok je úprava hodnot chol. a kys.močové dietním a životním režimem , vlastně tak ,jak se snažíte. Na tuto snahu ve smyslu pohybového režimu a sportování je však potřeba mít v pořádku svůj pohybový aparát, což evinentně nemáte. proto by první cesta měla vést k fyzioterapeutovi, který pracuje metodou" aktivní fyzioterapie", tzn. pomoc, zlepšení funkčních poruch, obnova statiky pánve a doporučení cílených cviků, aby bylo možno obnovit svalové vztahy. Lékyx na chol. i kys.močovou mohou ovlivňovat svaly i klouby jak pozitivně, tak negativně, ptroto ty kontroly krve a konsultace. Léčba případného jaterního onemocnění vyžaduje pravidelné kontroly krve, moče a minimálně kontrly vyšetřením ultrazvukem( tzv. sonografií), pokud je však stav specifikován jako konkrétní onemconění, je možné, že potřebují i dohled specialisty, někdy internisty, někdy internisty hepatologa. Kždopádně nález v krvi, kdy" játra" jsou v pořádku nestačí, chce to upřesnit, o jaké onemocnění se jedná. neníá vyloučeno, že potřebujete i speciální léky. To je obvšem opravdu pouze úvaha. Váš lékař by měl s Vámi sednout, zamysklet se nad nálezy, vypracovat plán důsledného dovyšetření a systém kontrol a případně poradit s volbou fyzioterapeuta,

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x