Zdravotní problemy po vysazení antidepresiv

Dobrý den. Byla sjem na prohlídce u praktického lékaře se zdravotníma problemama. Od doby jsou to asi tak tři měsíce ,co jsem vysadila antidepresiva se stále necítím fyzicky dobře. Podle testu co mi dělala depresemi netrpím a slabší antidepresiva jsou zbytečná, ale stále se jednou za čas objevují bolesti žaludku, a každé ráno cítím napětí ve svalech. Při větším stresu je napětí ve svalech ráno jestě větší. Už asi tři týdny mi při práci ve fabrice bolí hrudník a cítím jak se mi hůř dýchá než dříve. Prý je to od namožené kostry. Zhubla jsem asi tak 2-3kila. Minulý týden jsem každý den měla bolesti žaludku hlavy a krku. Cítím tlak v hlavě a připadá mi jako bych měla lehčí závratě, při větším stresu mám bušení srdce třesou se mi víc ruce. Cítím že jsem i víc lekavá, při ostřejším zvuku vždycky cítím jak mi silně pronikne do hlavy. Myslela jsem si že mě paní doktorka pošle k neurologovi, a dostanu léky, ale podle jejích slov si to všechno jen vsugerovávám a jsem na sebe moc opatrná, a prý bych chtěla aby mi každý opečovával jako ,květinku´. Dokonce se tomu i se sestřičkou smály. Nechala mi doma do pátku, že si prý musím jen odpočinout, jenže já jsem tyhle všechny příznaky měla před lety než jsem začala brát antidepresiva a cítím jak pracuju při svých 50kilech ve fabrice že se mi to všechno zase vrací. Objednala jsem se jestě k psychiatrovi ale nevím jestli tam pochodím. Depresema podle mě už netrpím, ale připadá mi že to mám všechno z nadměrného stresu. Chtěla jsem léky na nervi, ale na to jsem prý jestě moc mladá. Že prý se to chce víc zocelit a abych si zvykla na hluk a nelekala se mám si prý doma poustět hlasitou hudbu. Já nevím vůbec co dělat. Na tu krční páteř mi doporučila koňskou mast, ale nemám pocit že by to zabíralo. Popravdě se bojím jít znova do fabriky do hluku a 7,5hodiny tam stát na jednom místě u pásu. Je nějaký řešení co by mi pomohlo, abych se cítila dobře a mohla zas znova pracovat tak jako dřív? děkju moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, deprese nemusejí být především otázkou nálady, ale mohou se projevovat i různými fyzickýmu potížemí. Léčba antidepresivy by měla probíhat nejméně půl roku. teprve poté je možno zkusit jejich postupné vysazování. Léky "na nervy" (anxiolytika) jsou naopak pro dlouhodoubou léčbu (více jak šest týdnů) nevhodné. Domnívám se, že psychiatr by vám měl pomoci.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: