Zduřelé uzliny

dobrý večer, mám menší problém dnes večer sem si nahmatala na pravé straně krku kousek pod čelistí trochu bolestivou uzlinu. vyskytla se náhle nemám žádné dálší příznaky ani nic. na internetu jsem se dočetla, že se s největší pravděpodobností jedná o angínu a já si nemůžu dovolit být nemocná protože pojedu pryč. myslíte si že to musí být vyloženě angína ? nemůže mě to bolet jen tak z ničeho nic a do pár dnů to odeznít ? protože fakt nemůžu být nemocná a trochu se bojím co to může být poraďte prosím děkuji

Odpověď odborníka:

dobry den bolestivá zvětšená uzlina může být projevem infekčního nebo virového onemocnění. Poměrně často se setkáváme u tzv. oparů ( herpes viry), může být projevem jakéhokoliv zábětu, který nemusí být ani výrazný. Takže jestli nemáte jiné potíže ( zuby, vedlejší nosní dutiny..), nebo jestli už náhodou nemáte výsev puchýřků v důsledku oparu určitě bych vyčkala. Je možné že potíže odezní bez potřebného zásahu. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: