Zduřené uzliny - vedlejší účinek

Dobrý den, před 4 měsíci jsem se dozvěděl, že mé vléklé problémy s očima byly způsobeny nedostatkem vitamínu A. Takový nedostatek však nenastane jenom tak. ( v té samé době krevní testy na imunologii - protilátky, IG - vše negativní kromě IgE 700 - vysvětleno alergií na roztoče, ASLO 232) Proto jsem obvinil špatnou stravu a provedl změny (před 1.5 měsícem). Začal jsem mnohem více spát.Vynechal jsem všechen alkohol, sladkosti a tučná a smažená jídla. Zařadil jsem jídelníčku více zeleniny a ovoce ( ryby jsem jedl hodně už předtím). A také jsem si naordinoval chlorelu a probiotika lacidofil. Poté co jsem začal tyto změny nastaly menší zažívací potíže (pálení žáhy, průjem atd. ale ty se srovnaly). Ale objevil se ještě jeden problém a tím jsou zduřené uzliny na krku a občasná únava ( nikdy jsem předtím únavu necítil - když nepočítáme po sportu a nočních tazích). Je třeba nějak tento problém řešit nebo je přirozená reakce ? Je to pouze nějaké proces v těle který odpovídá změně a časem se srovná ? Jinak nejsem nachlazený a ani se tak necitím. Je třeba s tím něco dělat nebo to pouze probiotika a chlorela spolu s změnou stravy něco upravují ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mírně zvětšené uzliny mohou doprovázet počínající infekční onemocnění, někdy mohou být zvětšené i u alergiků. Důležité je sledovat zda-li se zvětšuji a pokud by se přidaly další obtíže nepřiměřená únava, teploty, pocení, tak by bylo určitě navštívit lékaře.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: