Zdvojení dávky euthyroxu v těhotenství

Som v 28 tt. Denne užívam Euthyrox 75 mg, ktorý si dávam hned po zobudení sa. Dnes ráno som rozospatá isla na toaletu, následne som si este lahla. Ked som sa zobudila opat, ako obvykle som uzila tabletku. Potom som si vsak vsimla, ze v blystri je o jednu tabletku menej, ako by malo byt. Je mozné, ze som rozospatá jednu tabletku uzila aj pri prvom zobudení sa. Uskodí dietatu, ak som dnes naozaj uzila 2x 75 mg Euthyrexu? Dakujem za Vasu odpoved

Odpověď odborníka:

Pokud se to stalo jednou, nic se neděje. Euthyrox má dlouhý poločas účinku, ta 1 dávka se dlouhodobě nijak extra neprojeví, rozloží se mezi ty ostatní. 150 ug ani není nijak extrémní dávka, akorát Vám po užití dávky, na kterou nejste zvyklá může být nepříjemně (bušení srdce, nervozita, třes a pod). Dítěti by to tedy ublížit nijak nemělo.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Euthyrox 25 a jód | Od: Monika | 7.3.2015 15:17
Dobrý deń. Nedávno mi bol predpísaný Euthyrox 25 keď že mám málo hormónu v štítnej žĺaze a som tehotná v 5 týždni. Chcem sa opýtať nahrádza Euthyrox aj jód ktorý je potrebný v tehotenstve ? Doposiaľ som užívala Femibion 800 ktorý jód obsahuje ale na endokrinológii mi ho zakázali keď že beriem Euthyrox 25 . Nebude mi teraz chýbať jód pre miminko ? Viem že z jódu sa tvorý hormó ktorý vytvára štítna žľaza keď že hormón dodávam už prostzredníctvom Euthyrox 25 nemusím brať jód ? Doktorka mi predpísala ešte aj kyselinu listovú ale jód nie. Prosím poradte mi som po potrate a bojím sa že prídem aj o druhé. ĎAKUJEm
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x