Žebra

Dobrý den,zkusím stručně.Vertebrogenní terapeut při jedné návštěvě krom jiného provedl:leh na zádech,klasika nádech -výdech a při výdechu zabral.Moc hlasitě prasklo,sám se lekl,3 dny jsem nemohla klasicky ani dýchat,rtg bez nálezu,na neurologii v poř.Po 3 týdnech bolí moc,neustále hlasitě "lupe" úpon 2-3 žebra ke sternu.Jakýsi hrbol zůstal v místě úponu.Zánět v počátcích podchycen nimsilem.Nyní po měsíci mi na rhb řekli,že žebro může bát vyhozené,že by to poznal jen rtg snímek shora ne přední.Bolesti jsou velké,ale ruce zvednu nad hlavu,na 4 např kleknu a pod.Udělala bych toto,kdyby opravdu bylo vyhozené?Děkuji

Odpověď odborníka:

Nález musí podpořit vyšetření na chirurgii nebo ortopedii a rtg snímek, což by bylo dle mne potřeba provést. Popisovanou hybnost můžete i při změně polohy mezi žebrem a hrudní kostí provést. Podle výsledku vyšetření další postup. Možnost subluxace nebo luxace žebra při manipulaci žeber je krajně výjimečné. Častěji se objevuje poúrazový nemikrobní zánětlivá změna chrupavky a okolí, perichondritis

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x