Zelený zákal

Dobrý den, je mi 24 let a nedávno mi byl diagnostikován zelený zákal. V současné době uvažuji o užívání hormonální antikoncepce, chci se zeptat, zda antikoncepce má nějaký vliv na zelený zákal, nemůže ho zhoršovat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání hormonální antikonepce nemá vliv na zelený zákal. Progrese zeleného zákalu je ovlivněna zejména kompenzací nitroočního tlaku.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: