Zhodnoceni echokardiografie

Dobry den pane doktore, chtel bych Vas poprosit o zhodnoceni vysledku echo: Srdecni oddily bez patrne dilatace ci hypertrofie, LKd 48 mm LKs 35mm IVS 9mm LS 34mm dPK 24mm, Myokard LK s dobrou fci EF LK 64%, Chlopne s primerenou separaci cipu, MI s insuf. max. do 1/3 LS, Ao bez patol. gradientu, Triskup. inusf. PG max. 16mm Hg, Perikard bez vypotku. K tomuto mi bylo receno, ze mam nevyznamnou srdecni vadu, ktera se tyka nedomykavosti chlopne, kterou ma pry pomerne velka cast populace. Nicmene, mam obavy, jak se sportem, jsem totiz rekreacni triatlonista, a v lete absolvuji pomerne dost narocnych zavodu, tak jestli toto muze mit vliv na zhorseni vady, popripade ceho bych se mel vyvarovat. Predem dekuji moc za odpoved. S pozdravem, Jiri

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sportu se můžete dále věnovat. Chlopení vady jsou nevýznamné, ve většině případů se nezhoršují a jsou stacionární. Nyní bych to vůbec neřešil.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: