Zhoršení kvality vlasů braním antikoncepce (?)

Dobrý den, je mi 23 let a už 6 let beru HA. Nejdříve Chloe (i kvůli mastné pleti a akné), potom Dienille a teď už více než rok Sidreta 0.03mg/3mg. Dramaticky se mi ale zhoršila kvalita vlasů, jsou velice jemné, úplně bez objemu, řídké a poletují kolem hlavy, jak jsou lehoučké. Dříve (do těch 17let-18let) jsem měla krásné vlasy - husté, pevné, objemné, lesklé. A teď už nevím co s nimi, jak moc jsou nekvalitní. Každé ráno si je musím mýt a vyfoukat a ani tak nevypadají hezky, natož o pár hodin později. Ráda bych se proto zeptala, jestli to může opravdu souviset s antikoncepcí (štítnou žlázu mám prý v pořádku) a případně jakou jinou antikoncepci bych mohla zvolit, která by třeba obsahovala méně hormonů - zda by to mohlo pomoci? Budu tento problém konzultovat i se svým lékařem při další prohlídce, ale ráda bych znala více názorů. Chtěla bych takové vlasy, jako jsem měla dříve, už jsem z toho opravdu nešťastná. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antikoncepce většinou zhoršení kvality vlasů nezpůsobuje přesto by jste mohla zvážit IUD Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: