Zhorseni pleti

Dobry den, Temer 8 let jsem brala antikoncepci Yadine, kterou jsem na 5 mesicu vysadila. Rapidne se mi zhorsila plet, predtim jsem problemy nemela, na yadine jsem puvodne presla z mesicniho uzivani jeanine, po ktere jsem se osypala po celem tele i tvari bolestivymi vredy, ale po Yadine nic. Ted jsem se rozhodla opet vratit na doporuceni lekare kvuli kuzi k antikoncepci, opet yadine, plet v oblasti dekoltu a zad se po mesici zlepsuje, ale na tvari se mi delaji velke a bolestive vredy ( ne moc, jeden, dva, ale za to pres pul cela, atd). Chci se zeptat, ponevadz jsem ted dlouhodobe v zahranici a nemohu zde navstivit sveho lekare, jestli se to uklidni, nebo jestli je to signal, ze se to bude zhorsovat....Mam velke obavy...Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

CCa po 3 měsících užívání antikoncepce může dojít ke zlepšení stavu akné, ale 100% vám to nikdo nezaručí, Bylo by samozřejmě nejlepší navštívit kožního lékaře a nechat si předepsat nějakou vhodnou lokální (např. kombinaci benzoylperoxidu a antibiotika) ev. i celkovou (antibiotika, retinoidy)terapii.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: