Zhoršení sluchu po léku

  • Dotaz od: Květoslava
  • Publikováno: 13.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám problém, na který bych ráda znala odpověď. Na radu jsem se ptala i v lékárně, kde jsem odpověď nedostala, protože tam oni nic takového u toho přípravku nemají tak prosím o radu vás. Užívala jsem 2 x po sobě, lék, lokální antibiotikum neomycin polymyxin - Polygynax. Je to lék na mykozu s antib. složkou - vaginální čípky, nicméně se mi po druhém užívání zhoršil rapidně sluch - špatně se slyším, některé zvuky jsou tlumené a začalo mi šumět v uších plus přibylo mírné točení hlavy. První balení 6 tablet jsem využívala bez problémů, pak 2 týdny pauza a pak jsem opět dostala ten samý lék – ale 12 tablet od jiného lékaře – stěhovala jsem se. Bohužel jsem si v ordinaci nevzpomněla na název až v lékárně jsem zjistila že je to opět Polygynax. Při 4. tabletě 2. balení nastaly komplikace, kterým jsem nevěnovala zprvu žádnou pozornost, po dalších tabletách jsem znejistila a přečetla si příbalový leták kde bylo zmíněno toxické poškození orgánů. Lék jsem vysadila, problémy přetrvávají. Nenapadlo mě, že by mohl být problém s lékem, který jsem již měla i když je v příbalovém letáku napsáno - neužívejte opakovaně a v než. účincích poškození ledvin, ucha..To moc nechápu když je to lokální přípravek. Se sluchem, krční páteří jsem nikdy problémy neměla. Je možné, že mi právě tento přípravek poškodil sluch? Kolik neomycinu (či ototoxinu) se dostane do těla přímo z lokálního antibiotika? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel i lokální přípravky pronikají v určité míře do kravního oběhu. množství se nedá přesně určit. doporučovala bych Vám v co nejkratší době navštívit ORL specialistu, aby se Vaše obtíže nezvrhly v obtíže chronické.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: