Zhoršenie stavu po mesiaci užívania ad

Dobrý deň, psychiatrička mi predpísala AD Citalec 20 mg/1x denne kvôli nestálemu točeniu hlavy. Lekárka mi povedala, že mám určitú formu panickej poruchy, ktorá sa mi prejavuje točením hlavy a ktorá začala tým, že som mala v poslednej dobe veľa stresu. Po začatí užívania sa mi tieto problémy veľmi zlepšili, hlava sa točila minimálne. Teraz však po mesiaci sa mi hlava začala opätovne točiť a pociťujem aj úzkosť, ktorú som predtým nepociťovala. Môže to byť prechodná fáza liečby alebo ako mám ďalej postupovať? Za Vašu odpoveď Vám vopred ďakujem. S pozdravom

Odpověď odborníka:

Andreo, nevím, zda-li Vám paní doktorka udělala krevní testy s testem na funkci štítné žlázy, neurologické vyšetření, případně CT mozku, aby se vyloučila jiná příčina Vašich potíží - máte točení hlavy, závratě, nevolnosti, pocit na zvracení? nebo jen prosté točení hlavy spojené s vnitřním napětím a úzkostnými myšlenkami? Pokud jste absolvovala výše zmíněná vyšetření, a je vše v pořádku, pak byste mohla zvýšit citalopram na 15mg ráno v jedné dávce.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: