Žilky a ipl světlo

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, rád bych se objednal na léčbu IPL světlem, nejsem si ale jist, že při mém problému může pomoci. Chtěl bych proto požádat o informace o kladech a záporech tohoto postupu. Konkrétně se totiž jedná o drobné žilky na penisu. Nijak by mne netrápily, protože nejsou téměř vidět. Problém je, že se neustále větví, přibývá jich a jsou stále výraznější. Ovšem, jak známo, pigmentace na genitáliích je tmavší než na zbytku těla. Dočetl jsem se, že tmavě pigmentovaná místa není vhodné pulznímu světlu vystavovat. Je to pravda? Nerad bych odešel ještě s většími kosmetickými problémy, než jsem měl na počátku. Nemůže dojít k trvalé změně pigmentace? Bude mít léčba na takto prokrveném místě vůbec nějaký efekt? A lze se za pomoci IPL zaměřit přímo na konkrétní žilky? Jak dlouho trvá rekonvalescence, vezmeme-li v potaz právě i větší prokrvení? Nemůže být pulzní světlo nějak nebezpečné z hlediska plodnosti (přece jen počítám s tím, že záření budou vystaveny i další části orgánu)? Pomáhá při léčbě zvýšené užívání vitamínu C (pro zpevnění cévní stěny)? Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to těžká otázka a to vuzhledem k lokalizaci, obecně IPL světlo je bezpečné, funguje vlastně na principu tepla a potenciálně nebezpečná ultrafialová složka by měla být odfiltrována. Potíže po aplikaci trvají obecně jen krátce a rychle ustupují, takže není pravděpodobné, že by měla nastat pracovní neschopnost. Zeptejte se konkrétníko lékaře, zda již světlo do této lokalizace a s jakými výsledky aplikoval a podle toho se rozhodnete. Vitamin C je důležitý pro kvalitu cévní stěny obecně, zda však bude mít efekt konkrétně u Vás nelze zodpovědně říci, je to málo pravděpodobné, ale užitím vit. C určitě nic nezkazíte

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: