Žilky v očích

V pondělí mi lékařka předepsala kapky effluminex jelikož jsem šla na preventivku kvůli tmu že nosím kontaktní čočky a zjistila mi že mi začínají přerůstat trochu žilky do zornice, říkala mi že se to může zlepšit a na příbalovém letáku píší neužívat více jak týden přitom já mám užívat 4 x denně po dobu jednoho měsíce ještě mam kapičky na hydrataci oka s kyselinou hyaluronovou a po měsíci na kontrolu. Chci se zeptat co si o tom myslíte? Děkuji za Váš názor. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Předpokládám, že vzhledem k přerůstání cév na rohovku při nošení kontaktních čoček chce paní doktorka využít dlouhodobější působení kapek na rohovku a proto je třeba dodržet doporučení a kapky aplikovat celý měsíc. Rizika z takto dlouhé aplikace kapek jsou minimální (paní doktorka by si měla pohlídat snad jen zvýšení nitroočního tlaku). Kapky Efflumidex u nás běžně v takové délce podáváme.

prim. MUDr. Věra Kalandrová
prim. MUDr. Věra Kalandrová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční klinika NeoVize

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dehydratace při průjmu vážně ohrožuje těhotné ženy
Články: Dehydratace při průjmu vážně ohrožuje těhotné ženy
Těhotenství s sebou přináší...
Ulcerózní kolitida: nemoc několika tváří. Znáte je opravdu všechny?
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x