Žíly

Pani doktorko, kdekoliv řeknu, že mám problem se žilama, tak doktor přestává poslouchat a problém banalizuje. Jsem samozřejmě jedině rád pokud není známo žádné nebezpečné žilní onemocnění. To snad ale neznamená, aby od mého problému nikdo nepomohl.. Stručně řečeno trápí mě přílišné přeplnění žil krví. Začlo to zhruba před půl rokem. Rok po operaci chlopně na mimotělní oběh. Nic mě jinak není. Něco odeznělo časem samo, na něco mi pomohly Elicea. Normálně pracuji, psychicky jsem v pořádku. Zůstal jen tento "žilní problém" a stále se zvýrazňuje. Na popis se nejedná o nic až tak vyjímečného. Když zvednu ruce, nic vidět není. Svěsím ruce dolů, žíly ohromě nabydou. Normální stav, ano. Ale mě nikdy žíly vidět nebyly. Teď během čtvrt roku taková změna? Je to opravdu moc. Dělají se mi na žílách úplně bulky, žíly jsou takové masivnější, mnohem větší, někde tmavší. Nejvidětelnější je to na klasických místech - předloktí, od kolen dolů, ale oběvuji už i na místech, kde normálně vidět nejsou. Je to moc velká změna na to, aby mě uspokojila odpověď typu, že člověk se zkrátka mění a je to normální, která se mi dostává. Nikdy jsem neměl problém třeba u odběrů krve. Nyní mají sestry problém. Hned se mi udělá velká boule. Nepřeháním - 30 minut musím poctivě mačkat, aby se opět nevytvořila. Pak mám modřinu ještě 14 dní poté. To nikdy nebylo. Ani nemluvím o nějaké fyzické námaze. Jakmile to při zátěži spozoruju, okamžitě přestanu protože je to opravdu extrémní a vyděsím se co to je. Napadá Vás cokoliv... ? Děkuji, pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já osobně nevím, z čeho by Vaše potíže mohly pramenit. Doporučuji Vám se obrátit na cévní ambulanci, tam by měli být schopní Vám buď pomoci, nebo Vás alespoň uklidnit. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: