Zjištění syfilis

Dobrý den, na začátku srpna jsem měla nechráněný pohlavní styk. Od té doby jsem byla čtyřikrát darovat krev a na pravidelné gynekologické prohlídce. Gynekologická prohlídka proběhla v pořádku, tři darování krve také. Po posledním čtvrtém (v prosinci) mi volali na podezření na syfilis, mám se dostavit na kontrolní odběr. Je možné, že by se nákaza projevila až po čtyřech měsících? Žádné z uváděných příznaků na sobě nepozoruji. Je možné, že by provedený test byl falešně pozitivní? A co tento výsledek může ovlivnit?

Odpověď odborníka:

Protilátky se v krvi mohou objevit i po této době, může také jít o zkříženou reakci ( u některých jiných infekcí), je třeba provést podrobnější rozbor..

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: