Zkažené mléčné zuby

Dobrý den, můj 4-letý syn má zkažené horní zoubky,začaly se mu kazit od krčků brzy po tom,co mu vyrostly. Od loňského roku má vytrženou jednu jedničku a dvojku. Dále mu před půl rokem lékařka dala do jedné stoličky depulpin, následně kvůli bolestivosti ho vyndala a nechala zoubek otevřený a ani tak na něj syn nekousal, proto jsme ho dali před 2 dny vytrhnout. Nyní máme stejný problém se stoličkou na druhé straně, má tam 2 dny depulpin a při skousnutí brečí, že ho to bolí. Každá další návštěva zubaře je už horor, syn má hodně špatné zážitky, myslím, že je to pro něj velmi bolestivé, i nervové kanálky mu čistila zaživa, minule už jsem ho tam nesla násilím. Prosím o radu jak mám postupovat, znovu zajít k lékařce, když na zoubek není možné kousat. Je to potom i důsledek velmi špatného stravování syna, když nemůže kousat. Jsme z Hlinska, moc na výběr mezi stomatology nemáme. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych takto nepostupovat. Nechte synovi vytahat všechny zuby s hlubokými kazy, jestli toho Vaše lékařka není v "relativním" klidu Vašeho syna schopna, musí Vás odeslat na Vyšší pracoviště - Pardubice, Hradec. Tam syna "oblbnou" práškem a potom si na nic nebude pamatovat, tedy bez špatných zážitků. Občas se vyplatí změnit stomatologa. Dnešní moderní péče již není o bolesti I PRO MALÁ DÍTKA! Zkuste se poptat, jestli třeba doktor Novák Dominik z Chrudimi nemá místo. Je to velmi vzdělaný a trpělivý zubní lékař s moderními postupy, můj spolužák. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: