Zkoršení ekzému

Dobrý den, je mi 24 let a jsem od dětství atopička. Nyní mám velice zhoršený ekzém a jsem pod dohledem lekaru, plánuji v blízké době miminko, takže se bojim hormonalních léčby. Belogent mi ekzem zhorsuje, a spousty veci, jako elidel apod mi take nedelaji dobre. Jsem z toho zoufala. 2 x mi pichli hydrocortizon a na cervena mista flucinar. Jako promašťovadlo jsem dostala Sensicutan ale, dočetla jsem se, ze prý nelze užívat s hydrocortizolem - je to pravda? Mám z toho všeho těžkou hlavu, vím, že se tem kortikoidům asi nemůžu vyhnout, ale já, chtěla jsem si ocistit od hormonu organismus, aby miminko mohlo být zdravé. Potíž je , že hormonální soustava je velice náročná a nikdy mi nikdo nevysvětlil, jak to funguje, asi pujdu studovat ještě 2. vysokou školu - lékařskou. :( Děkuji za odpověd, s pozdravem Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jitko, hlavu vzhůru! Není třeba propadat skepsi, v období těhotenství dochází totiž k řadě i nepředvidatelných změn a mnohdy dohází ke zlepšení chronických obtíží. Není tedy vyloueno, že se i Vaše obtíže s těhotenstvím zlepší a Vy ho celé zvládnete je s minimální terapií atopie, případně s lokálním užitím kortikoidů, což by plod nemělo zásadně ovlivnit.Sensicutan se opravdu nedoporučuje kombinovat s hydrokortisonem. Přeji klidný průběh těhotenství a zdravé miminko.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Zařaďte péči o nos mezi své každodenní rituály
Články: Zařaďte péči o nos mezi své každodenní rituály
Pravidelné proplachování...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: