Zkrácení achilovky

Dobrý den,můj syn-13 let má zřejmě zkrácení achilovky.Nedošlápne na patu,asi 2cm nad zemí.Častá chůze na špičkách od 9 let.Rehabilitace nestačí a je ve věku kdy rychle roste-22cm za 2 roky.Lékařka se obává,že bez operace při rychlém růstu může mít v budoucnosti kratší nohu.Je nějaká jiná možnost jak šlachu uvolnit než operací?Musí na ni opravdu v dětském věku?Narodil se s kratší levou horní končetinou asi v důsledku vyvažování těla má tyto obtíže.Nebude se po operaci stav časem opakovat?Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Ke zkrácení končetiny pro zkrácenou Ach. šlachu asi jistě nedojde. V tomto věku lze rehabiliutací, ale častou a účinnou, hojně dosáhnout. Protažení svalu a šlachy přináší potřebné výsledky. Operace šlachy , pokud stav tento postup bude vyžadovat, není nijak závažný výkon, ale je jistě účinný. Obraťte se na ortopeda a rehabilitačního lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: