Zlatý stafilokok

Dobrý den, delší dobu mě bolelo v krku na pravé mandli, bolest se stupňovala, vystřelovala do ucha a bolela mě celá pravá půlka hlavy. Praktický lékař na mandlích nic nezjistil, odeslal mě na odborné vyšetení s podezřením na zánět nosohltanu. Paní doktorka objevila na mandli opouzdřené hnisavé ložisko, které mi vyštípla a udělala výtěr. Při kontrolní návštěvě, kdy jsem jí potvrdila, že se bolest hlavy a v krku znatelně zlepšila, mi sdělila nález zlatého stafilokoka. Žádnou léčbu nenasadila, jen mi doporučila i nadále kloktat JOX, který jsem já sama začala kloktat hned jak začaly bolesti v krku tj. ještě před návštěvou lékaře. Prohlásila, že JOX by měl na zlatého stafilokoka stačit. Po přečtení článků o poblémech s tímto onemocněním mám strach navštěvovat vnoučata, abych je nenakazila, nebo i ostatní lidi kolem sebe. Je postup odborné lékařky správný, vyléčí mě kloktání JOXU nebo mám znovu navštívit krční ambulanci a žádat přeléčení. Podotýkám, že škrabání v krku a problém s polykáním přetrvává, někdy méně a někdy, většinou večer, více. Pomůže lidový léčitelský prostředek slivovice? Děkuji za odpověď a doufám i radu, jak postupovat dál. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jox by měl být velmi dostačující, slivovici jako doplnkový prostředek také použít můžete, budete veselejší...:o). Pokud by škrábání v krku přetrvávalo (po týdnu až 10dnech) a nebo se stupnovalo, je jistě dobré jít na kontrolu na ORL. Je možné, potíže jsou chronické a ještě nějakou dobu mohou přetrvávat a zlobit vás, potom zaslouží další léčení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: