Zlaty stafilokok

Dobry den pani doktorko,moje 4,5 leta dcera je nyní cely tyden úzkém kontaktu se 7 letým chlapcem příbuzných,který má už měsíc na kůži zlatého stafilokoka,který mu způsobuje bulky na těle a v odřeninách hnisá.Má na to pouze antibiotickou mast.Jaká je pravděpodobnost nákazy mé dcery?Dcera není příliš odolná,často trpí na různé virozy,proto mám strach.Předem moc děkuji za odpověď.Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den. U chlapce s největší pravděpodobností snížení kožní obranyschopnosti souvisí s jeho individuálním zdravotním stavem. Pokud by tento stav byl zdrojem rizika pro kontakty s okolím, pravděpodobně by ošetřující lékař chlapce jeho rodiče upozornil. Doporučila bych toto prodiskutovat s Vašimi příbuznými.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: