Zlaty stafilokok

Dobry den,chtela sem se zeptat,je to 5mesicu co jsem podstoupila operaci zaves delohy a plastika predni steny laparoscopicky,mesic po operaci me jedna jizva zacala hnisat a krvacet,a ted mi zjistili ze tam mam toho koka.jen se chci zeptat jestli je to nakazlive nebo jestli se to muze rozsirit do organismu mam totiz 3leteho syna.zitra si mam jit pro antibiotika

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kožní bakteriální infekce jsou do jisté míry nakažlivé, ale při dodržování vhodného hygienického režimu nemusíte mít obavy..ve Vašem případě infekci vyvolalo zřejmě peroperační oslabení organismu, bakterie, které jsou v určitém kvantu na kůži i "fysiologicky" využily takového stavu a pomnožily se..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x