Zlatý stafilokok.

Dobrý den. V rozboru krve mám moc ASO - Antistrepsolisin O, a ve výtěru z krku mám Zlatého stafilokoka, který je dále v krku i po přeléčení antibiotikem - DUOMOX 1000. Léčím se 2 měsíce, ale bez výsledku s bolestmi okolí levého kolena a pravého ramene. Podle rozboru, krve a rentgenů kolene i ramene nemám dnu, revma ani altrózu. Mě nebolí přímo kloub, ale spíše jako šlachy či svalové úpony. To koleno mě trápí už spoustu měsíců a rameno tak 3 měsíce. Lékaři to zatím řešili obstřikem kortikoidy a to jak koleno tak rameno , ale bolest stále trvá. Poradíte mi jak mám postupovat dále v léčení? Byl jse 2 měsíce v pracovní neschopnosti a nic jsem neviléčil. Moc děkuji s pozdravem Jirásek Zdeněk.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nosičství "zlatého stafylokoka" není u naší populaci až tak neobvyklé. Pokud nezpůsobuje žádné obtíže, je vcelku neškodný. Co se bolestí kloubů týče, doporučoval bych návštěvu ortopedie, kde Vás důkladně vyšetří. Je ale možné, že je bolest způsobena i z neurologických příčin. Bolesti mohou mít souvislost s bakteriálním onemocněním, ale také nemusí. Konzultujte tedy problém, jak s výše uvedenými odborníky, tak i se svým praktickým lékařem, který nejlépe zná Váš celkový zdravotní stav. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: