Zlatý stafyloko

Dobrý den, ráda bych se zeptala pokud je přítomnost této bakterie v krku je škodlivá, nebo může vyvolávat nějaké nemoci, angíny atd.Nebo je vyvol´ává jen pokud je člověk oslabený děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přítomnost stafylokoka v krku nemusí vyvolat onemocnění, může se ve výtěru najít i u zcela zdravého člověka - nosiče. Při oslabení organismu se může pomnožit a vyvolat onemocnění. např. projevy na kůži - impetigo, infekce vlasového folikulu, infekce dýchacích cest a další.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: