Zlatý stafylokok

Dobrý den, chci se zeptat. Mému otci zjistili zlatého stafylokoka na noze, má hnisavé ranky. Mohu se od něj nakazit? Jsem ve 20.týdnu těhotenství a bojím se, že se nakazím a může to ohrozit i miminko. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zlatý stafylokok je běžný patogen při hnisání ran. Nákazy se obávat nemusíte, pokud budete dodržovat základní hygienické návyky (mytí rukou po kontaktu s věcmi, které používal váš otec, případně lze použít dezinfekci na ruce). Ohrožení těhotenství a miminka se bát nemusíte.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: