Zlatý stafylokok

Dobrý den, jsem ve 34. týdnu těhotenství a před dvěma týdny jsem měla potíže s močovými cestami. Gynekoložka mi udělala ve 33. týdnu těhotenství kultivaci moči, ve výsledku se ukázalo, že mám zlatého stafylokoka. Momentálně jsem již týden bez jakýchkoliv obtíží. Přesto jsem dostala antibiotika s látkou cefuroximum. Je nutné tato antibiotika užívat? A může zlatý stafylokok v močových cestách ohrozit plod? Nebo jsou pro plod horší antibiotika? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato antibiotika jsou naprosto bezpečná - pro oba. Je potřeba je užívat, protože nemusejí bakterie být jen v močových cestách, ale i v sousední vagině (tyto systémy jsou krevně propojeny) a při porodu by se teoreticky mohl plod - dítě - infikovat a to byste přece nechtěla. Také zlatý stafylokok by mohl proniknout do plodové vody a vyvolat předčasný porod - a ten je zbytečnou zátěží pro dítko, které by mohlo v děloze ještě v klidu pobýt. Divím se, že vám toto lékařka nevysvětlila, příště se ptejte přímo jí a nemusíte ohrožovat sebe i svoje dítko odmítáním antibiotka. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x