Zlatý stafylokok

Dobrý den, od března se potýkám se zlatým staf. v podobě furunklů na kůži. Měla jsem jich již 8 z toho 4 hlavní a u těch se objevil vždy ještě nějaký třeba pod starším hojícím se strupem. Nejvíce jsem měla 3 najednou. Léčeno vždy antibiotiky a jednou jsem musela i na chyrurgii, aby mi to vyřízli, jinak se vždy hojilo samo, pod mastí. Niní čekám na autovakcínu. Chci se zeptat, když to mám na kůži, jestli mohu nakazit děti, když jim dám třeba jen pusu a manžela, třeba při pohlavním styku a tak podobně. Konkrétní příklad, třeba že slabě krvácím a dojde k pohlavnímu styku. Dále pokud je vše v klidu a nic na sobě nemám, jestli je taky můžu nakazit. Velice děkuji za odpověď Katka V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stafylokoky můžete teoreticky ostatní nakazit, pokud je vřídek nějakým způsobem otevřený nebo hnisá, případně krvácí. Ale pokud má manžel i děti dobrou imunitu, nenakazí se.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: