Zlatý stafylokok

Dobrý den, chtěla jsem se dotázat na váš názor na vyhotovení kontrolních výtěrů z krku ohledně možné nákazy zlatým stafylokokem. Jde o to, že v současné době jsem těhotná (termín porodu za 3 týdny) a obávám se možné nákazy svého dítěte po narození. Dlouhodobě jsem byla v těhotenství vystavena kontaktu se svým kolegou v práci, kterému zjistili v krku odolného stafylokoka. Vím, že plod v těhotenství není ohrožen, ale je velice nebezbečný pro malé děti a novorozence. Mám obavy, že pokud bych byla infikována, mohla bych dítě nakazit. Obvodní lékařka mi kontrolní výtěry odmítla udělat. V současné době výrazné problémy nemám, pouze mám problémy s průduškami (chrapot) a asi rok jsem trpěla nočními neustávajícími záchvaty kašle na které nefungovaly antibiotika. Zlepšilo se to až po Wobenzymu. Děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Milado! Domnívám se, že výtěr za popsaných okolností není špatný nápad. Nákazu vyloučit nelze, nespecifické potíže máte, takže výtěr by to měl "rozseknout". Já bych jej doporučil.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: