Zlatý stafylokok

Dobrý den, opakovaně se mi vracejí potíže při močení, včera jsem musela vyhledat lékařskou pomoc pro silné bolesti zad a při močení. V březnu mi gynekolog diagnostikoval při stěru z děložního čípku zlatého stafylokoka. Urologické potíže vždy po nasazení antibiotik ustoupily ovšem pravidelně se po 3 měsících vrací. Přítel si nechal vyšetřit moč, která je v pořádku. Je možné, že se odě mne z.stafylokokem nakazil a po styku u mě mohou vznikat urolog.potíže? Je potřeba aby se nechal ještě nějak vyšetřit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo. Staphylokoky tvoří běžně osídlují mikroflóru kůže a sliznic a jsou pro člověka potenciálně patogénní- tzn. že můžou vyvolat infekci za jistých okolností- např. při oslabené imunitě. Pro bych příčinu Vašich potíží nehledala u Vašeho přítele, ale u Vás. Pokuď u Vás dochízí k reinfekci stejnou baktérií, tak by Vám pomohla tzv. autovakcína. Pokuď ale trpíte recidivujícími infekty močových cest a bakteriální agens je různé, vyskoušejte na posílení imunity Uro-Vaxom.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x