Zlatý stafylokok

Dobrý den, paní doktorko. Reaguji na vaši odpověď na můj dotaz. Moje paní doktorka na alergologii mi vzala krev na imunologické vyšetření a ve výsledcích bylo vše v normě, tudíž pro mě nemohou vyvinout autovakcínu, v tom je ten problém. S ekzémy mám stále větší a větší problémy. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Autovakcína se vyrábí ze stěrů kůže či sliznic, ne na základě imunologického vyšetření. Pokud je ve stěru opakovaně stafylokok, je možné z něj vakcínu vyrobit. Nicméně u řady ekzematiků je vedlejší nález na kůži zlatý stafylokok a není třeba to léčit. tato bakterie není vyvolavatelem ekzému, pouze ho může do jisté míry zhoršit. Ekzém je geneticky způsobené onemocnění.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: