Zlatý stafylokok

Dobrý den paní doktorko, opět reaguji na vaši odpověd ohledně mých problémů se ZS. To já všechno vím. Ve stěrech kůže mám opakovaně nález ZS jak jste říkala, ale všichni lékaři mi neustále berou krev či moč, aby zjistili zda mám ZS i tam. Jenomže všude negativní. Nechápou jak může být jenom na kůži a v těle žádné jeho ložisko nebo jak to nazvat není. Tudíž neví jak mě mají léčit. Vůči ATB jsem nejspíš už imunní. A o autovakcíně se se mnou ještě nebavili. Doufala jsem že se mi to za takovou dobu zpraví, ale jak zjišťuji tyto problémy trvají dlouhou dobu. Předem děkuji za rychlou odpoveď.

Odpověď odborníka:

Stafylokok se vyskytuje ojediněle i na zcela zdravé kůži, jako součást normální kožní mikroflory a není třeba hledat ho jinde v těle. Léčba je nutná jen v případě vykultivování z ložisek ekzému, kde, jak už jsem uvedla, se může stafylokok uplatňovat jako superantigen a negativně ovlivňovat průběh ekzému. Stafylokoky obecně hůře reagují na antibiotika, takže léčba autovakcínami je u těchto bakterií poměrně častá. Požádejte o to svého lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: