Zlatý stafylokok

Dobrý den, po několikaměsíčních problémech typu hnisavých vřídků až vředů na kůži mi byl ze stěru zjištěn zlatý stafylokok. Byli mi naordinovány ATB, přesněji OFLOXIN.Chtěla bych se jen ujistit, zda jsou to vhodna ATB.Absolvovala jsem již léčbu dvěma ATB, a obě bez efektu.Děkuji, přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v rámci kultivace stěru na přítomnost bakterií se provádí i testování, na která antibiotika jsou přítomno bakterie citlivé. Předpokládám, že Ofloxin byl nasazen s ohledem na zjištěnou citlivost přítomného stafylokoka. Jinak obecně Ofloxin je proti stafylokokům účinný.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: