Zlatý stafylokok

Po laparotomii, operaci srůstů v dutině břišní a následné plastické operaci břicha mi byl výtěrem zjištěn po půlroční léčbě otevřené nehojící se rány zlatý stafylokok a píštěl v dutině břišní. Vzhledem k tomu, že píštěl lze odstranit pouze operativně, užívám v současné době na zlatého stafylokoka antibiotika, která nezabírají. Žádám Vás tímto o radu, jak se zlatého stafyloka v dutině břišní zbavit. Dle nálezu z fistolografie se jedná o píštěl, která nekomunikuje s dalšími vnitřními orgány.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zlatý stafylokok se běžně vyskytuje na kůži a někdy bohužel zaškodí i způsobem, jaký popisujete. Obecně pomáhá cílená léčba ATB = užívání takových ATB, na které je Váš stafylokok citlivý (pozná se to z výsledků vyšetření citlivosti, což se dělá v rámci vyšetření výtěru - zde stěru z rány). Je vhodné se chirurga zeptat, zda by bylo přínosné provádět místní ATB nebo jinou bakterie smrtící léčbu, například otíráním okolí píštěle ATB nebo dezinfekcí (sama to nezkoušejte, abyste si píštělí do dutiny břišní nezanesla další infekci a nezpůsobila si například velmi nebezpečný zánět pobřišnice. Pečujte o ránu tak, jak Vám to doporučí ošetřující lékař).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: