Zlatý stafylokok - důsledky

  • Dotaz od: Leo Schlattauer
  • Publikováno: 9.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, již dlouhodobě trpím bolestmi hlavy, náhlými zvýšenými teplotami a záněty HC dýchacích. Vždy se to vyřešilo samo a kolikrát jsem to přecházel. Až nyní, jsem dostal vysoké teploty po dobu asi 11dnů a lékaři nevěděli, výsledkem testů bylo : masivně zlatý stafylokok v nose a vysoké CRP málo železa. Dostal jsem antibiotika Amoksiklav 1g 14tablet Beru je od pondělí. Můj dotaz je následující, na výkend má přijet má přítelkyně a nevím jestli ji mohu nějak nakazit. To už vlastně budu ty antibiotika dobírat. Má přítelkyně je zcela zdravá, bývá nemocná jednou za dva roky, narozdíl ode mne, kterému je pořád něco. Už u mě byla a dodržovali jsme žádné líbání a žádný sex. Četl jsem někde že pokud je jedinec zdravý, měl by to jeho imunitní systém odrazit. Můžeme si dovolit tělesný kontakt a líbání? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste stihl před příjezdem navštívit lékaře na kontrolní vyšetření a testy, bylo by to pro vás oba výhodnější, pokud ne, zkuste ještě kontakt omezit, vím, že je to obtížné...ale třeba by se opravdu nemuselo nic stát, pokud je přítelkyně trvale zdravá, její imunitní systém je asi dobrý a vyrovná se s tím. Přeji hezké dny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: