Zlatý stafylokok příznaky a ohrožení u dětí

Z výtěrů v krku mi byl zjištěn zlatý stafylokok,dostala jsem atb na přeléčení.Máme ale dvouletého syna a ten má často rýmu a kašel,může to mít na syna nějaký vliv?

Odpověď odborníka:

Zlatý stafylokok je poměrně často přítomný na sliznicích dýchacích cest a nemusí způsobovat žádné problémy. Pokud by Váš synek měl nějaké problémy - zelenou rýmu, která neustupuje či bolesti v krku, bylo by vhodné udělat výtěry a případně ho přeléčit, ale spíše lokálními antibiotiky. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: