Zlatý stafylokok u ekzematika

Přítelkyně bojuje s atopickým ekzémem,našli ji i zlatého stafylokoka na něj užívá vakcínu, zajímalo by mě jestli se ho zbaví úplně, můžu ho dostat nechráněným pohlavním stykem.Kůži ma rozpraskanou a dost jí to bolí, byla i na fototerapiji trosku zabrala,ale při vyšší dávce se spálila, da se i tento ekzém vyléčit nebo potlačit do nějaké miry

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine! Nevím, kde přítelkyně toho zlatého stafylokoka má, takže se mi těžko soudí, zda jej můžete při styku dostat. Velmi jí doporučuji úpravu životosprávy a stravy - nejlépe pod vedením lékaře celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
atopici versus ostatní:-) | Od: Eva | 25.4.2011 08:45
Mám od narození atopický ekzém, takže se mažu 40 let kortikoidy. Bohužel mívám samozřejmě i komplikace způsobené viry, zlatým stafylokokem atd. Ale v životě nikdy nikdo (můj syn, manžel) ode mne nikdy nic takového nechytili. Úplně běžná obranyschopnost běžného člověka s s tím vyrovná. Ostatně viry a jiné bakterie jsou všude kolem nás.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: