Zlatý stafylokok v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní ve 34 tt. Zvětšila se mi v krku pravá mandle a z výtěrů mi byl zjištěn zlatý stafylokok.Nejsem nemocná, nemám teploty ani žádné jiné potíže, mandle se sama po pár dne zmenšila. Žádnou léčbu mi lékař nenasadil, jen kdyby se situace zhoršila. Zajímalo by mě, zda může mít nález v krku nějaký význam pro miminko než se narodí či po porodu, zda jej můžu nakazit nebo mu způsobit nějakou komplikaci? Nebylo by vhodnější nasadit antibiotika?

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě skutečně není nutná léčba, stafylokoky jsou často na kůži či sliznici a nezpůsobují žádné obtíže. Antibiotika se nasazují až v případě, že se pomnoží a začnou vyvolávat onemocnění. Na vaše miminko tento nález nemá žádný vliv, po porodu ho můžete nakazit líbáním na ústa či olizováním dudlíku, ale předpokládám, že takové nesmysly byste stejně nedělala.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: