Zlomená chrupavka - po as kolena - opuch po zaťaží

Dobrý den prajem, Prosím chcem sa opýtať. Mám problém ohľadom môjho pravého kolena. Pred 3 mesiacmi som absolvoval artroskopicky operáciu kolena diagnoza zlomená chrupavka. Lekár mi odlúpené časť priklincoval naspäť na poranené miesto. 3 mesiace od operácie postupovala liečba super, žiaden problém aj rehabilitácia bez problémov. Prosím len pred 2 dnami som dostal výživovu injekciu chrupavky do kolena. Následne som samostatne posiloval svalstvo kolena a pravdepodobne som spravil niečo co som nemal. Dodatočne som si chcel spravit pár brušných zhybov na šikmej lavičke, myslel som ze budem posilňovať len brucho a koleno s tým nemá nic spoločne, len som mal kolena pokrčené a zaseknuté o lavičku. Koleno mi však večer dost opuchlo po zaťaži, momentálne pobolieva, cítim tlaky a stuhnutosti svalov a šliach na spodu kolena. Prosím odlepil som si zase chrupavku ? Poškodil nejakým spôsobom opäť koleno alebo je to len dočasný stav opuch ktorý odoznie po nejakej dobe? Co by som mal prosím robiť? Velmi pekne Vam dakujem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Je velmi nepravděpodobné , že byste si v této poloze poškodil chrupavku . Spíše se bude jednat o reakcina injkeci, kterou jste dostal .Pokud by potíže trvaly déle jak týden budete muset kontaktovat operatéra

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: