Zlomená klíční kost

Dobrý den,již dneska to je týden co nám dali v nemocnici synovi na zlomenou klíční kost osmičkový obavz-motýlka a dneska jsem mu na to místo sahala a pořád tam má bouličku,jde nahmatat kde to je zlomený. Je to normální,že to je takhle ještě po týdnu hmatatelné? Mám strach aby mu to špatně nesrostlo. Budou mu 3 roky,hojí se to u tak malých děti dobře? Máte s tím zkušenosti? děkuju za odpovd

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Místo zlomeniny se hojí svalkem - tvoří se zde nadměrné množství kosti , které přemostí zlomeninu. Svalek bude hmatný cca 2-3 měsíce někdy až půl roku v místě zlomeniny. U dětí se tato zlomenina zhojí prakticky vždy bez následků. Zkušenosti s ní mám bohaté.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x