Zlomena klucna kost

zdravim, 13.12.2013 som si zlomil pri pade na lyziach klucnu kost.fraktura bola v kontakte, dostal som popruhy zial ale po tyzdni som mal refrakturu.. na pohotovosti mi to stiahli obvezom plus ktomu tie popruhy. uz tomu je vyse mesiaca a popruhy mam dole. Doktor povedal ze to je dobre zrastene ajked niesom si istyy. Nejde mi oto ze to vytrca a je to neestetickee ale bol by som rad ak by ste mi povedali svoj nazor na zlomeninu , teda jej zrastenie .Ci nebolo lepsie aby sa to operovalo.. dakujem za skoruu odpoved.

Odpověď odborníka:

Zlomenina je typická, i když je snímek jen jednorovinový jeví se fragmenty v kontaktu. Zhojení by mělo být konservativně bez problémů. Zpočátku bude nápadnější svalek v místě zlomeniny, kost se bude postupně ve svalkui přestavovat a výsledek by měl být i kosmeticky příznivý. Myslet i na to, že i kdyby byla provedena operace byla by stejně v místě klíčku jizva po operaci. Většina zlomenin klíčku se hojí bez operace. Rehabilitace pohybovou léčbou je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: