Zlomená nártní kůstka

Dobrý den, před více než pěti lety jsem si při sálové kopané zranil nohu. Po měsíci mi bylo zjištěno při jiném chirurgickém zákroku, že mám zlomenou nártní kůstku. Nohu sem měl v sádrové fixaci necelé dva měsíce a po sundaní zůstala zlomenina ve stejném stavu. Dle vyjádření tehdejšího lékaře to prý ničemu nevadí. Noha mě občas pobolívala, ale od loňského roku je bolest častější a intenzivnější. Je možné tento problém ještě nějak léčit, popřípadě jak a jak dlouho? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nepopisujete o kterou kost z řady nožních kostí se jedná. Není vyloučeno, že po zlomenině mohla zůstat dislokace, posun nebo dokonce pakloub.. Je třeba vyšetření, zjištění citlivosti a bolestivosti, zhodnocení pohybu a především rtg snímek Podle výsledku další léčba Mnohdy stačí i jen úprava obuvi. Nepředbíhejme vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: