Zlomené nártní kosti

Dobrý den, mám zlomené tři nártní kosti (ukazováček, prostředníček, prsteníček), První měsíc dlaha a berle, druhý měsíc dodělání sádry. Po dvou měsících sádra sundaná. Od kotníku dolů mám velký otok a ještě fialovou modřinu. Je tento otok a modřina po 2 měsících normální?Mám nohu pomaličku rozhýbávat, ale kost "prsteníčková" není stále srostlá a paní doktorka mi řekla, že srůst ani nemusí, ale v chození mi to vadit nebude.Velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud rozumím jedná se o zlomeninu v oblsti nohy. Zlomeniny zcela jistě srostou všechny, nesrůst a vytvoření pakloubu je velmi vzácné. Krevní výron a otok během půl roku od zlomeniny ustoupí. U vícečetných zlomenin je takový stav velmi častý. Vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: