Zlomenina

dobry den mam už 6 mesicu neschopenku mel jsem zlomeny 3 metatarsus třištiva zlomenina první 4 mesice mi nic nikdo nedelal pote jsem zmenil lekaře a že mam sudeckuv syndrom druhého stupne ...ten mi napsal fosavance jednou tydne a 2 krat dene kalcium a vitamin C.. plus vodo lečbu ...cvičeni...a magnetoterapii...po dvou mesicich žadne zlepšeni ani zhoršeni jeto normalni ......a druhy dotaz je lekař mi řekl že at ohřivam nohu teplou vodou cca 25 min dene a na vodo lečbe řekli žeje dobře studenou vodou ve vířivce tak nevim jestli tepla voda nebo studena dekuji za radu

Odpověď odborníka:

Hojení zlomeniny nohy u mladého člověka probíhá většinou při dostatečně dlouhém znehybnění velmi dobře, 6 měsíců pracovní neschopnosti je dosti dlouhá doba. Pokud dojde ke komplikacím může skutečně dlouhá PN vzniknout. Měl byste dále věnovat pozornost rehabilitaci, hojně cvičit v odlehčení, rotoped, dostatek vitaminu D a vápníku jako základní medikace. Končetina ve zvýšené poloze jako prevence otoku nohy. Vířivka jen krátkodobě a to spíše v chladnější vodě. Ne voda teplá a přehřátá. U Sudeckova syndromu je uzdravování pomalé a léčba relativně dlouhá.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: