Zlomenina baze 5.mtt vpravo bez dislokace

Vážený pane doktore, paní doktorko, ráda bych se chtěla ujistit, že jsem v pořádku. Z 24.na25. jsem si zlomila zánártní kost na pravé noze, viz výše. V nemocnici mi dali sádrovou dlahou (která se podle druhého pana doktora zlomila) a po týdnu byl návh fixovat dle lokálního stavu ortézou nebo Barouk botou. Druhý pan doktor po 8/9 dnech řekl, že dáme sádru na 5 týdnů, tedy do 6.12. Dostala jsem však hned podpatek a hned za 48 hodin(tedy cca 10 dnů od spadnutí ze schodů) jsem mohla došlapovat do bolesti. Mě ta noha naštěstí nebolí. Co to může znamenat? Vše vpořádku a mohu být klidná? Kdy nám začít na noze chodit? Přála bych si, abych mohla po 6.12. opět chodit. Chodím do tanečních, takže se tam chci opět v pořádku vrátit. Jakou případně rehabilitaci mi doporučujete? Mnohokrát děkuji Zdeňka

Odpověď odborníka:

Sádrová dlaha s podpatkem je opravdu léčba nejvhodnější a fixace na 6 týdnů je pro zlomeninu potřebná.Zatěžovat v sádře po jejím vyschnutí možno ihned. Po této době se stav zhodnotí a dle rtb snímku a klinického nálezu bud bez fixace, podle rtg svalku, nebo s ortézou a jiý se zapořatou pohybovou léčbiou na rehabilitaci. Vzhledem k mladému věku jistě průběh bude příznivý, ale dostatečně dlouhá pevná imobilisace je zcela na místě. Jinak u vašeho lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: