Zlomenina claviculy

Píši Vám ohledně zlomené klíční kosti. Chci znát názor dalšího odborníka. Dnes je to přesně 4 týdny co jsem si zlomil klíční kost a podle snímku, který byl pořízen právě po 4 týdnech je patrné, že kost se hojí pomalu. Je mi 25 let, mám bohatou, pestrou, zdravou stravu a klidový režim. Za 17 dní odlítám na měsíc na Bali a bojím se, že tam budu jak mrzák. Když se podíváte na můj rentgen, tak kdy si myslíte, že budu moci normálně fungovat? Za jak dlouho to může být srostlé? Děkuji moc za odpověd´ S pozdravem Matěj Němec

Odpověď odborníka:

4 týdny je doba dostatečná na zhojení zlomeniny, poté následuje asi 4 týdenní rehabilitace. U vás k tomu nedošlo, pravděpodobně máte horší proces hojení kostí a nedá se odhadnout, kdy se kompletně zlomenina zhojí. Určitě již nestihnete v ČR rehabilitaci, proto by jste měl požádat chirurga, aby vám sdělil, jak dlouho máte dodržovat rekonvalescenci, jak máte poté cvičit. S pozdravem dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: