Zlomenina hlezenní kosti

Mám na vás dotaz, 12. července jsem si zlomila hlezenní kost. Chirurg ke kterému jsem chodila, mi sádru sundal po pěti týdnech s tím, že následující 2 týdny bez fixace a taky bez došlapu. Po dvou dnech mi oblast kolem kotníku začala rudnout, bylo to až nafialovělé, mamka už měla 2x trombózu, tak jsem jí ze strachu ještě ten večer pošoupla k tomu abychom zajeli do jiného města kde mají na chirurgii pohotovost, která u mého stávajícího doktora nefunguje. Po příjezdu doktor ke kterému mě poslali, neřešil možnost trombózy(mimochodem měli jsem strach i pro to, že jsem zapomněla na 4 injekce na ředění krve) ale pouze to, že sádra při této zlomenině, má být cca 8 týdnů a že byla sundána moc brzo. Nohu mi znova zafixoval do měkké odlehčené sádry(nevím přesný název) na 3 týdny, bez došlapu. Docházím na rehabilitaci na magnet. A teď konečně, dotaz. Noha je správně srostlá, vůbec nebolí. Já se přiznám že o sobě vím že jsem na sebe malinko nezodpovědná a na nohu občas chodím. Můžou z toho být nějaké problémy, i přes to, že je noha už srostlá? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Anno,
pokud se nedodržuje předepsaný režim při jakékoliv zlomenině, hrozí špatné zhojení a nekvalitní tvorba svalku, a i když na RTG vypadá noha srostlá, reálně může být tkáň ještě oslabená a zatížením se opět může prodlužovat až znemožňovat správné hojení. Doporučuji dodržovat režim dle instrukcí a přeji brzké zhojení

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: