Zlomenina holenní kosti

Dobrý den.Můj šestiletý syn utrpěl 22.5.2012 zlomeninu.Přesný název Dg.Fr.diaphyseos tibiae I.sin.spir.Byla mu nasazena vysoká SF.Na kontrole 25.5.2012 byla dle RTG zjištěna minim.dislokace (snad 0.5cm,bohužel to nevím přesně),jinak postavení osové.Jdeme opět 29.5.2012 na kontrolu a zde se rozhodne zda sádru nebo jak dále.Chci se zeptat,pokud dají sádru hrozí díky dislokaci nějaký problém do budoucna co se týká růstu nohy.Děkuji

Odpověď odborníka:

Naprosto žádný problém. Dislokace může být i o polovinu šíře kosti a zlomenina pokud jsou fragmenty v kontaktu se dobře zhojí. Pokud při kontrole stav bude nezměněn tak hojení probíhá v pořádku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: